## S4/5/6 Prelims January 2016

| Date                               | Exam                                    | Level              | Duration      | Time              | Venue            | Number of<br>Pupils | Notes |
|------------------------------------|---|--------------------|---------------|-------------------|------------------|---------------------|-------|
| Monday 25 <sup>th</sup><br>January | English Reading for Understanding       | National 5         | 1hr           | 9.00am - 10.00am  | Assembly Hall    | 166                 |       |
|                                    | English<br>Critical Reading             | National 5         | 1hr<br>30mins | 10.15am - 11.45am | Assembly Hall    | 166                 |       |
|                                    | English<br>Reading for<br>Understanding | Higher             | 1hr<br>30mins | 12.15pm - 1.45pm  | Assembly Hall    | 124                 |       |
|                                    | English<br>Critical Reading             | Higher             | 1hr<br>30mins | 2.00pm - 3.30pm   | Assembly Hall    | 124                 |       |
|                                    | Music                                   | Advanced<br>Higher | 1hr<br>30mins | 9.00am - 10.30am  | Music department | 5                   |       |

| Date                                | Exam                             | Level      | Duration      | Time              | Venue                        | Number of<br>Pupils | Notes  |
|-------------------------------------|----------------------------------|------------|---------------|-------------------|------------------------------|---------------------|--|
| Tuesday 26 <sup>th</sup><br>January | Maths Paper 1 (NC)               | National 5 | 1hr           | 9.00am - 10.00am  | Assembly Hall                | 75                  |  |
|                                     | Maths Paper 2 (C)                | National 5 | 1hr<br>30mins | 10.15am - 11.45am | Assembly Hall                | 75                  |  |
|                                     | Lifeskills Maths<br>Paper 1 (NC) | National 5 | 50mins        | 9.00am - 9.50am   | Library                      | 48                  |  |
|                                     | Lifeskills Maths<br>Paper 2 (C)  | National 5 | 1hr<br>40mins | 10.15am - 11.55am | Library                      | 48                  |  |
|                                     | Maths Paper 1 (NC)               | Higher     | 1hr<br>10mins | 12.40pm - 1.50pm  | Assembly Hall                | 75                  |  |
|                                     | Maths Paper 2 (C)                | Higher     | 1hr<br>30mins | 2.00pm - 3.30pm   | Assembly Hall                | 75                  |  |
|                                     | Hospitality<br>PRACTICAL 1       | National 4 | 3hrs          | 9.00am - 12.00pm  | Home Economics<br>Department |                     | See H.E staff for<br>details fo the<br>practical session<br>that you are<br>involved in. |

| Date                                  | E×am                            | Level                                   | Duration | Time             | Venue                          | Number of<br>Pupils | Notes   |
|---------------------------------------|---------------------------------|---|----------|------------------|--------------------------------|---------------------|---|
| Wednesday 27 <sup>th</sup><br>January | Administration & I.T. PRACTICAL | National 5                              | 2hrs     | 9.30am - 11.30am | Business Studies<br>Department | 33                  | 2 sessions  |
|                                       | Administration & I.T. PRACTICAL | National 5                              | 2hrs     | 12.30pm - 2.30pm | Business Studies<br>Department |                     | 2 sessions  |
|                                       | Hospitality PRACTICAL 2 & 3     | National 4                              | 3hrs     | 9.00am - 12.00pm | Home Economics<br>Department   |                     | See H.E staff for details fo the practical session that you are involved in.          |
|                                       | Design &<br>Manufacture         | Higher                                  | 2 hours  | 12.45pm - 2.45pm | Assembly Hall                  | 22                  |   |
|                                       | Art                             | National<br>5/Higher<br>&<br>Adv Higher | All day  | 9.00am - 2.55pm  | Art Department                 |                     | Lauren McCutcheon and Teigan Marrs will sit National 5 Administration practical exam. |

| Date                                 | Exam                            | Level  | Duration        | Time             | Venue                          | Number of<br>Pupils | Notes                              |
|--------------------------------------|---------------------------------|--------|-----------------|------------------|--------------------------------|---------------------|------------------------------------|
| Thursday 28 <sup>th</sup><br>January | Administration & I.T. PRACTICAL | Higher | 2hrs            | 9.30am - 11.30am | Business Studies<br>Department | 39                  |                                    |
|                                      | Geography                       | Nat 5  | 1 hr 45<br>mins | 9.00am - 10.45am | Assembly Hall                  | 19                  |                                    |
|                                      | Geography                       | Higher | 2hrs 15<br>mins | 12.30pm - 2.45pm | Assembly Hall                  | 17                  | All pupils leave<br>hall at 2.50pm |
|                                      | History                         | Higher | 2hr<br>20mins   | 12.30pm - 2.50pm | Assembly Hall                  | 31                  |                                    |

| Date                               | Exam                                    | Level      | Duration      | Time             | Venue                                      | Number of<br>Pupils | Notes                               |
|------------------------------------|---|------------|---------------|------------------|--|---------------------|-------------------------------------|
| Friday 29 <sup>th</sup><br>January | French<br>Reading & Directed<br>Writing | National 5 | 1hr<br>30mins | 9.00am - 10.30am | Assembly Hall                              | 37                  | All pupils leave<br>hall at 10.40am |
|                                    | French Reading & Directed Writing       | Higher     | 1hr<br>40mins | 9.00am - 10.40am | Assembly Hall                              | 26                  |                                     |
|                                    | French Listening & Writing              | Higher     | 1hr           | 12.50pm - 1.50pm | Modern Languages<br>Department<br>Room 404 | 26                  |                                     |
|                                    | Graphic<br>Communication                | Higher     | 2 hours       | 12.50pm - 2.50pm | Assembly Hall                              | 20                  |                                     |

| Date                               | Exam                    | Level             | Duration      | Time             | Venue         | Number of<br>Pupils | Notes  |
|------------------------------------|-------------------------|-------------------|---------------|------------------|---------------|---------------------|--|
| Monday 1 <sup>st</sup><br>February | Modern Studies          | National 5        | 1hr<br>30mins | 9.00am - 10.30am | Assembly Hall | 35                  | Shannon McPike<br>and Sandie Shaw<br>to sit N3/4/5 P.E<br>in Mod Stud exam.<br>Shannon and<br>Sandie to sit<br>Higher Admin<br>exam at 1.15pm in<br>Assembly Hall. |
|                                    | Modern Studies          | Higher            | 1hr<br>30mins | 9.00am - 10.30am | Assembly Hall | 37                  |  |
|                                    | P.E                     | National<br>3/4/5 | 2<br>periods  | 1.15pm - 2.55pm  | Assembly Hall | 68                  | See above re. Shannon McPike and Sandie Shaw   |
|                                    | Administration & IT     | Higher            | 1 hour        | 1.15pm - 2.15pm  | Assembly Hall | 39                  |  |
|                                    | Business                | National 5        | 1hr<br>30mins | 1.15pm - 2.45pm  | Assembly Hall | 28                  |  |
|                                    | Hospitality PRACTICAL 1 | National 5        | 4 hours       | 9.00am - 1.00pm  | H.E room 107  | 8                   | See H.E staff for details fo the practical session that you are involved in.   |

| Date                                | Exam                          | Level      | Duration         | Time             | Venue         | Number of<br>Pupils | Notes  |
|-------------------------------------|-------------------------------|------------|------------------|------------------|---------------|---------------------|--|
| Tuesday 2 <sup>nd</sup><br>February | Chemistry                     | National 5 | 2hrs             | 9.00am - 11.00am | Assembly Hall | 32                  |  |
|                                     | Chemistry                     | Higher     | 2hr<br>30mins    | 9.00am - 11.30am | Assembly Hall | 35                  |  |
|                                     | Business<br>Management        | Higher     | 2hr<br>15mins    | 9.00 - 11.15am   | Library       | 41                  |  |
|                                     | Health and Food<br>Technology | National 5 | 1 hr<br>45mins   | 1.15pm - 2.45pm  | Assembly Hall | 7                   |  |
|                                     | Health and Food<br>Technology | Higher     | 1 hr<br>45mins   | 1.15pm - 2.45pm  | Assembly Hall | 2                   |  |
|                                     | History                       | National 5 | 1 hour<br>10mins | 1.15pm - 2.25pm  | Assembly Hall | 45                  |  |
|                                     | Hospitality PRACTICAL 2       | National 5 | 4 hours          | 9.00am - 1.00pm  | H.E room 107  |                     | See H.E staff for details fo the practical session that you are involved in. |

| Date                                  | Exam                                     | Level              | Duration       | Time              | Venue                          | Number of<br>Pupils | Notes  |
|---------------------------------------|--|--------------------|----------------|-------------------|--------------------------------|---------------------|--|
| Wednesday 3 <sup>rd</sup><br>February | Physics                                  | National 5         | 2hrs           | 9.00am - 11.00am  | Assembly Hall                  | 24                  |  |
| ·                                     | Physics                                  | Higher             | 2hrs<br>30mins | 9.00am - 11.30am  | Assembly Hall                  | 36                  |  |
|                                       | Physics                                  | Advanced<br>Higher | 2hrs<br>30mins | 9.00am - 11.30am  | Assembly Hall                  | 6                   |  |
|                                       | Spanish Reading & Writing                | National 5         | 1hr<br>30mins  | 9.00am - 10.30am  | Library                        | 3                   |  |
|                                       | Spanish<br>Reading & Directed<br>Writing | Higher             | 1hr<br>40mins  | 9.00am - 10.40am  | Library                        | 10                  |  |
|                                       | Spanish<br>Listening & Writing           | Higher             | 1hr            | 11.00am - 12.00pm | Modern languages<br>Department | 10                  |  |
|                                       | Music<br>Listening                       | National 5         | 50mins         | 2.00pm - 2.50pm   | Music Department               | 30                  |  |
|                                       | Music<br>Listening                       | Higher             | 50 mins        | 2.00pm - 2.50pm   | Music department               | 10                  |  |
|                                       | Art                                      | National 5         | 35mins         | 2.15pm - 2.50pm   | Assembly Hall                  | 22                  |  |
|                                       | Hospitality<br>PRACTICAL 3               | National 5         | 4 hours        | 9.00am - 1.00pm   | H.E room 107                   |                     | See H.E staff for details fo the practical session that you are involved in. |

| Date                                 | Exam    | Level      | Duration        | Time             | Venue          | Number of<br>Pupils | Notes           |
|--------------------------------------|---------|------------|-----------------|------------------|----------------|---------------------|-----------------|
| Thursday 4 <sup>th</sup><br>February | Biology | National 5 | 2hrs            | 9.00am - 11.00am | Assembly Hall  | 56                  |                 |
|                                      | Biology | Higher     | 2hrs<br>30mins  | 9.00am - 11.30am | Assembly Hall  | 50                  |                 |
|                                      | Biology | Adv Higher | 2 hrs<br>30mins | 9.00am - 11.30am | Assembly Hall  | 9                   |                 |
|                                      | PE      | N3/4/5     | 2<br>periods    | 1.15pm - 2.55pm  | P.E department | 68                  | P. E department |

| Date                               | Exam              | Level              | Duration       | Time             | Venue         | Number of<br>Pupils | Notes                        |
|------------------------------------|-------------------|--------------------|----------------|------------------|---------------|---------------------|------------------------------|
| Friday 5 <sup>th</sup><br>February | Computing Science | National 5         | 1hr            | 9.00am - 10.00am | Assembly Hall | 21                  |                              |
|                                    | Computing Science | Higher             | 1hr<br>30mins  | 9.00am - 10.30am | Assembly Hall | 25                  |                              |
|                                    | Computing Science | Advanced<br>Higher | 2 hours        | 9.00am - 11.00am | Assembly Hall | 1                   |                              |
|                                    | P.E               | Higher             | 1 hr<br>50mins | 9.00am - 10.50am | Assembly Hall | 49                  | Pupils leave hall at 11.00am |
|                                    | Art               | Higher             | 1 hours        | 1.50pm - 2.50pm  | Assembly Hall |                     |                              |